Felne

Aluminijumske felne sa dijamantskim rezom

Aluminijmske felne

Aluminijumske felne sa dijamantskim rezom veoma su popularne među vozačima. Naročito onima koji žele da točkovi na njihovom vozilu budu visokih performansi i estetski besprekorni.

Felne su deo točka na koji se montira spoljni omotač gume. One imaju zadatak da drže gumu na točku. Zato je neophodno da budu napravljene od izdržljivog materijala. Počev od ponašanja vozila na putu, preko udobnosti vožnje, pa do celokupnog izgleda – veliku ulogu ima vrsta felni.

U osnovi postoje čelične i alu felne. Pri čemu postoje 2 tipa alu felni – sa dijamantskim rezom i obložene prahom.

Zašto su aluminijumske felne sa dijamantskim rezom vodeći trend otkriva vam GFD – GUME FELNE DANKO.

Aluminijumske Felne

Šta su aluminijumske felne sa dijamantskim rezom?

Aluminijumske felne sa dijamantskim rezom predstavljaju posebnu vrstu felni sa specijalnom završnom obradom. Naime, „dijamantsko sečenje“ se postiže pomoću preciznog procesa obrade. Felna se postavlja na strug. Zatim se cela obojena površina obrađuje mašinski alatom za sečenje sa dijamantskim vrhom. Odatle i naziv dijamantski rez (Diamond cut).

Nakon uklanjanja površinskog sloja vrši se lakiranje kako bi se sprečilo korodiranje legure. Rezultat jeste aluminijumska felna sjajne završne obrade. Vrhunski sjaj stvara efekat ogledala koji će vozilu podariti upečatljiv izgled.

 

Prednosti aluminijumskih felni sa dijamantskim rezom

Aluminijumske felne sa dijamantskim rezom krasi besprekoran dizajn koji podiže estetiku vozila na viši nivo. Njihova sjajna završna obrada se ističe na putevima, što doprinosi atraktivnosti vozila. Zahvaljujući brojnim opcijama završnih obrada i boja ove felne možete prilagoditi svojim željama. Dakle, bez obzira da li više volite klasičnu i uglađenu srebrnu završnu obradu ili želite da date izjavu sa smelom bojom – dijamantski rez garantuju unikatni izgled.

Osim estetike, aluminijumske felne sa dijamantskim rezom poboljšavaju i performanse vašeg automobila. To znači da obezbeđuju bolje rukovanje i zaštitu od jakih udaraca. Takođe, smanjuju potrošnju goriva, jer su lakše od drugih tipova.

Bez premca u svojim performansama i izgledu, ove aluminijumske felne imaju i dug vek trajanja. Prema istraživanjima njihov životni vek se kreće do 10 godina, ako se pravilno održavaju. Zbog toga se preporučuju redovne kontrole i upotreba adekvatnih sredstava za čišćenje kako bi se osiguralo da traju što je duže moguće.

S obzirom da proces obrade podrazumeva i nanošenje sloja za zaštitu od korozije, ne morate brinuti na ova oštećenja. Čak i u veoma nepovoljnim vremenskim uslovima zadržaće svoj savršen sjaj.

Aluminijumske felne sa dijamantskim rezom mogu se pohvaliti i boljim odvođenjem toplote u poređenju sa drugim modelima. Samim tim pomažu u očuvanju kvaliteta kočnica.

 

Reparacija alu felni sa dijamantskim rezom

Iako aluminijumske felne sa dijamantskim rezom važe za veoma izdržljive pojedine situacije dovode do oštećenja na njima. Stalni udarci o ivičnjake, udaranje o rupe na putevima pri većoj brzini, kao i upotreba abrazivnih sredstava za čišćenje felni glavni su uzročnici oštećenja. Srećom, ona se mogu rešiti reparacijom.

Reparacija alu felni sa dijamantskim rezom može se obaviti klasičnom metodom i pametnim procesom. Klasična metoda obuhvata stavljanje felne na strug radi ponovnog skidanja sloja. Dok pametne tehnike omogućavaju samo obradu oštećenog dela.

Većina aluminijumskih felni sa dijamantskim rezom dozvoljava samo jedan ili dva dodatna tretmana na strugu, te se za manja oštećenja preporučuje pametna popravka.

Alu felne za sve tipove točkova čekaju vas u bogatoj ponudi kompanije GFD – GUME FELNE DANKO. Kod nas možete pronaći i nove gume čuvenih proizvođača, ali i polovne gume vrhunskog kvaliteta.